Снимка Pexels и seismo.berkeley.eduБългария трябва да е нащрек покрай сеизмологичните събития

...
Снимка Pexels и seismo.berkeley.eduБългария трябва да е нащрек покрай сеизмологичните събития
Коментари Харесай

Дежурният сеизмолог на БАН: Може да има трус и в България след Хърватска. На една плоча сме

Снимка Pexels и seismo.berkeley.edu

България би трябвало да е нащрек около сеизмологичните събития на Балканите. " Земетресенията в Хърватска са плитки и по тази причина се усещат прекомерно мощно ", съобщи пред bTV дежурният сеизмолог от НИГГ към Българска академия на науките тази заран.  По думите му това е типично за региона. Два вторични труса с магнитуд от порядък 4,7-4,8 по Рихтер са записали от сеизмологичния институт към 8:00 ч.

Сеизмологът се надява, че няма да има още мощни земетресения в региона, само че означи, че това не може да предвижда с акуратност.

„ Надявам се това да са афтършоци и лека-полека да затихват. Това с вторичните земетресения е добре, тъй като се освобождава напрежението под земната повърхнина “, сподели Кирилов.

„ Напълно е допустимо поради трусовете в Хърватска да се стигне до земетресение в България или на друго място на Балканите, тъй като сме на една плоча “, разяснява сеизмологът.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР